Beschikbaar: katern en video over beroepsprofiel en accreditatie schoolbestuurders

17 oktober 2024

Het belang van goed, kwalitatief onderwijs vraagt ook om goed, kwalitatief leiderschap. Daarom dat de beroepsgroep bestuurders in het funderend onderwijs staat voor een beroepsstandaard die in een beroepsprofiel vervat is en een accreditatiesystematiek ontwikkeld heeft. Hierover zijn nu digitaal een katern en video beschikbaar.

Integrale blik

Cover katern Beroepsprofiel bestuurders funderend onderwijsMet het beroepsprofiel nemen bestuurders in het funderend onderwijs hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Om vervolgens met accreditatie te laten zien dat ze ook werken aan zelfevaluatie en hun persoonlijke, professionele ontwikkeling als bestuurder. “Accreditatie leidde voor mij tot een integrale blik op mijn functioneren als bestuurder. Het werd een heel mooi gesprek met de auditoren”, aldus Mark de Haas, voorzitter College van Bestuur van het Minkema College, die geaccrediteerd is.

Zowel de inhoud en het proces van de totstandkoming van het beroepsprofiel als de eerste ervaringen met accreditatie zijn te lezen in het katern ' Beroepsprofiel bestuurders funderend onderwijs 2024'. Een gedrukt katern volgt. 


Daarnaast gaat een aantal bestuurders in onderstaande video in gesprek over het belang van het beroepsprofiel en accreditatie, en delen ze hun inzichten en ervaringen op dit vlak. 


Beide producties zijn in opdracht van de VvOB, PO-Raad en VO-raad gemaakt.
 

Aanmelden voor accreditatietraject
Vanaf 1 januari a.s. start weer een accreditatietraject voor bestuurders. Geïnteresseerde bestuurders kunnen zich reeds hiervoor aanmelden bij senior beleidsadviseur Tammy van Son, tammyvanson@vo-raad.nl.