Bestanden vangnetbepaling 2025 voor gespecialiseerd onderwijs beschikbaar

13 augustus 2024

Bestanden voor de uitvoering van de vangnetbepaling voor scholen gespecialiseerd onderwijs (go) zijn nu beschikbaar via MIJN DUO.

De vangnetbestanden kunnen worden gebruikt voor de uitvoering van de vangnetbepaling voor het bekostigingsjaar 2025: het verstrekken van aanvullende bekostiging door samenwerkingsverbanden aan scholen voor gespecialiseerd onderwijs (speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs) bij meer dan evenredige groei na de teldatum 1 februari 2024.

Je kunt de bestanden vinden onder ‘Bekostigingsgegevens – Controleren bekostiging of Bekostigingsgegevens bekijken – Toename leerlingen na teldatum’. Op de website van het Steunpunt passend onderwijs vind je meer informatie over de vangnetbepaling en bijbehorende tools.

Bestanden moeten nog worden verwerkt in rekentool

Omdat eerder dit jaar bleek dat in de rekentool leerlingenaantallen < 5 zichtbaar zijn, is er in beginsel sprake van tot individuen herleidbare informatie. Om die reden kan de rekentool niet worden gepubliceerd op de openbare website van de PO-Raad, VO-raad en het Steunpunt passend onderwijs. Op dit moment wordt gekeken hoe de rekentool op een veilige manier beschikbaar kan worden gesteld aan zowel de schoolbesturen als de samenwerkingsverbanden die de vangnetbepaling uitvoeren. Op deze website zal daarover worden bericht zodra hierover meer bekend is.