Ding mee naar Beweegrijke School Award 2025

17 september 2024

Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen zich nu aanmelden voor de Beweegrijke School Award 2025. Is er op jouw school een inspirerend initiatief dat leerlingen laat bewegen tijdens of rondom de schooldag? Ding dan mee naar deze onderscheiding en deel jullie beweegaanpak met andere scholen.

Logo Beweegrijke School Award​Of je nu beweegimpact creëert door het organiseren van grote sportevenementen, dagelijks bewegen integreert in de les, aan de slag gaat met de beweegidentiteit van jouw leerlingen tijdens de les LO, of een andere creatieve aanpak kent om leerlingen in beweging te krijgen - alle vormen van beweegstimulering maken kans.

De Beweegrijke School Award is de opvolger van de vroegere verkiezing 'Sportiefste School van Nederland'. Met deze vernieuwde prijs ligt de nadruk niet alleen op sport, maar op een breder begrip van beweging tijdens en rondom de schooldag. Hiermee wil de organisatie scholen in het zonnetje zetten die bijdragen aan een gezonde, actieve leeromgeving en daarmee ook het welzijn van hun leerlingen verbeteren.

De Beweegrijke School Award is een initiatief van De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO).  

Aanmelden

Vo-scholen kunnen zich aanmelden tot 1 november aanstaande. Hierbij wordt gevraagd een korte vragenlijst in te vullen en een beschrijving te geven van twee of drie beweeginitiatieven waar je als school trots op bent. De award wordt uitgereikt tijdens de finaledag in Zwolle op 19 maart 2025.

Dit jaar staan vo-scholen centraal; volgend jaar ligt de focus bij basisscholen.