Financiële bijdrage aan te vragen voor sociale inclusie in het onderwijs

25 september 2024

Wil jouw school leerlingen met en zonder beperking meer met elkaar in contact brengen, zodat ze elkaar beter leren kennen en begrijpen? Stichting het Gehandicapte Kind stelt dit jaar weer een financiële bijdrage beschikbaar voor projecten op het gebied van sociale inclusie in het onderwijs. Scholen kunnen tot en met 11 oktober 2024 een aanvraag indienen.

De sociale inclusie van leerlingen met en zonder beperking blijkt vaak een uitdaging te zijn voor scholen. Hoe breng je kinderen en jongeren met en zonder beperking met elkaar in contact? Hoe zorg je ervoor dat leerlingen met een beperking op school er helemaal bij horen? Hoe stimuleer je dat leerlingen met een beperking kunnen afspreken met klasgenoten om activiteiten te ondernemen? Vanuit de missie ‘Geen kind zonder vrienden’ wil Stichting het Gehandicapte Kind scholen hierbij ondersteunen. 

Financiële bijdrage aanvragen

Scholen kunnen bij de stichting een financiële bijdrage aanvragen voor inspirerende projecten die het contact tussen leerlingen met en zonder beperking bevorderen. Dit kan tot en met 11 oktober aanstaande.