Iddink zet noodscenario in voor levering leermiddelen

11 oktober 2024

Iddink Learning Systems heeft haar klanten een bericht gestuurd met een toelichting van een noodscenario om de huidige problemen rond de levering van leermiddelen op te lossen.

SIVON heeft na signalen van een groot aantal scholen met Iddink Learning Systems gesproken over de voortdurende problemen rond de levering van leermiddelen. Dit heeft het volgende noodscenario opgeleverd:

  • Uiterlijk vrijdag 11 oktober staan in het schoolportaal integrale pdf’s en/of e-books (als onderdeel van de digitale licentie) van zoveel mogelijk leermiddelen klaar voor de leerlingen die dit jaar examen doen.
  • Alle digitale licenties worden op vrijdag 11 oktober klaargezet voor leerlingen die nog geen boeken hebben ontvangen.
  • Iddink heeft toegezegd dat voor alle leerlingen de (fysieke) leermiddelen uiterlijk woensdag 16 oktober geleverd zijn. Wanneer boeken niet op voorraad zijn, worden ze geprint en op dezelfde manier geleverd. 
  • Iddink opent op 17 oktober een noodloket waar scholen terecht kunnen voor alles wat nog ontbreekt of niet correct is geleverd. Ook de helpdesk wordt opgeschaald met extra medewerkers.
     

Alle klanten van Iddink (schoolbesturen) hebben op 11 oktober een brief ontvangen met daarbij een overzicht van welke leermiddelen nog moeten worden geleverd. De levering start vanaf maandag 14 oktober. Scholen dienen er rekening mee te houden dat van verschillende leveranciers, op verschillende momenten, boeken op de locatie van de school zullen worden geleverd. Elke levering moet op school door iemand worden afgetekend.

SIVON adviseert scholen om de pakbonnen met de inhoud van de dozen te controleren en te bewaren zodat ze een overzicht hebben van wat daadwerkelijk is geleverd. En om deze controle voor zover mogelijk op 16 oktober uit te voeren, zodat op 17 oktober direct het noodloket kan worden gebeld als er zaken ontbreken of niet kloppen.  

Iddink heeft ook een mail over het noodscenario gestuurd naar ouders wiens kinderen nog niet alle leermiddelen hebben ontvangen.

Updates

SIVON levert speciale updates over de voortgang van de levering van leermiddelen. Aanmelden kan via een online formulier.

Webinars 

Op 15 en 18 oktober organiseert SIVON webinars om scholen op de hoogte te houden van de huidige stand van zaken rondom levering leermiddelen door Iddink en te bespreken welke vervolgstappen de scholen willen zetten richting Iddink.


Bekijk de powerpoint van het eerste webinar dat op 11 oktober jl. plaatsvond.