Uitnodiging groepsgesprekken ‘besteding middelen convenant lerarentekorten en werkdruk in het vo’

15 september 2021

Voion doet op verzoek van de cao-tafel vo onderzoek naar de besteding van middelen uit het convenant ‘Aanpak lerarentekorten en werkdruk in het vo’. De resultaten van de tussenevaluatie zijn verwerkt in een rapport en enkele praktijkverhalen. In een tweede meting wil Voion de bevindingen uitbreiden met ervaringen van besturen, scholen en docenten zelf. Ben je schoolbestuurder, schoolleider, mr-lid of docent in het voortgezet onderwijs en wil je je ervaringen delen? Meld je dan aan voor een (groeps)gesprek.

Tweede meting

De tussenevaluatie heeft zich inhoudelijk gefocust op de plannen rond de besteding van de middelen in de sector en de daadwerkelijke besteding en uitvoering tot dan toe. In deze tweede meting doet Voion nader onderzoek naar de feitelijke besteding van de middelen. Ook worden de bevindingen verbreed met ervaringen vanuit besturen, scholen en de docenten zelf, die verder in het proces van de middelen-besteding zitten. Wie is betrokken bij het tot stand komen van de plannen en besluitvorming van de inzet van de middelen? Wat zijn mogelijke leerpunten? Welke effecten van de activiteiten zijn zichtbaar?

De nieuwe gesprekken hebben tot doel hier meer zicht op te krijgen. Dit moet leiden tot nieuwe praktijkverhalen en voorbeelden, die van belang zijn om besturen en scholen te stimuleren en inspireren bij het benutten van de middelen.

Uitnodiging gesprekken

De (groeps)gesprekken van 1,5 uur vinden digitaal via Microsoft Teams plaats. Wil je deelnemen? Stuur dan een mail met je naam en functie naar info@voion.nl. Na uw aanmelding plannen we in overleg een gesprek in. U hoeft maar aan 1 (groeps)gesprek van 1,5 uur deel te nemen.