Vacatures in Bestuur en Ledenadviesraad

05 september 2024

In het bestuur van de VO-raad en in de Ledenadviesraad ontstaan dit najaar enkele vacatures. Het bestuur nodigt geïnteresseerde bestuurders uit om op deze vacatures te solliciteren.

Het bestuur van de VO-raad representeert de vereniging en benoemt de directie. Het bestuur wordt gekozen door de Algemene Ledenvergadering (ALV). In het bestuur zijn twee vacatures. Er is een vacature voor een bestuurder uit de categorie ‘grote besturen’. Dat zijn besturen met meer dan 9.000 leerlingen. De tweede vacature is in de categorie ‘kleine besturen’; dit zijn besturen met minder dan 3.500 leerlingen. Het bestuurslidmaatschap is een onbezoldigde nevenfunctie, maar werkgevers van leden van het bestuur kunnen aanspraak doen op vacatiegeld.


De Ledenadviesraad (LAR) heeft een adviserende taak en functioneert als sparringpartner voor het bestuur. De bestuurders die zich verkiesbaar stellen voor de LAR hebben één ding gemeen: interesse in en opkomen voor de belangen van het vo. In de ledenadviesraad zijn twee vacatures in de categorie ‘grote besturen’ (meer dan 9.000 leerlingen). Lidmaatschap van de LAR is een onbezoldigde nevenfunctie.


Procedure

Leden van het Bestuur en de LAR worden geworven via een open sollicitatie. De procedure verloopt via de voordrachtscommissie van de vereniging. Kandidaten worden uitgenodigd voor een (digitaal) gesprek met de commissie over hun achtergrond, motivatie, zienswijze op de Code Goed Onderwijsbestuur, en hun bijdrage aan de gremia. De voordrachtcommissie draagt kandidaten voor aan de Algemene Ledenvergadering, die de bestuurs- en LAR-leden benoemt. De benoemingstermijn voor het bestuur en de LAR is vier jaar, met een mogelijkheid voor één herbenoeming.

Geïnteresseerden kunnen een cv met korte motivatie sturen aan de bestuurssecretaris van de VO-raad (Jasper Aalbers-Kaliarnta, jasperaalbers@vo-raad.nl), die tevens optreedt als secretaris van de voordrachtscommissie). De deadline is 4 oktober 2024  Een gesprek met de voordrachtscommissie vindt plaats in de tweede helft van oktober. De ALV is dit najaar op 4 december.