Vicevoorzitter Ingrid de Bonth benoemd als nieuwe voorzitter vereniging OMO

17 oktober 2024

Ingrid de Bonth (51), vicevoorzitter van de VO-raad, is door de Raad van Toezicht van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Ingrid start in haar nieuwe functie op 1 januari 2025. De VO-raad neemt - met pijn in het hart maar zeer dankbaar - afscheid van een doortastend lid van het Algemeen Bestuur, met veel ervaring in (bestuurlijke) rollen en altijd door een sterk moreel kompas gedreven. Dat blijft ze doen, want zoals Ingrid zelf zegt: “In mijn nieuwe functie mag ik sturing gaan geven aan een diepgewortelde en door waarden gedreven vereniging van scholen, waardoor ik kan bijdragen aan alles waartoe ons onderwijs op dit moment wordt uitgedaagd.”

Buitengewoon plezierig samenspel

Ingrid de Bonth was vanaf 2012 rector van het Stanislascollege Westplantsoen in Delft, waarna ze vanaf 2015 de functie van vicevoorzitter van Stichting Lucas Onderwijs vervulde. Sinds mei 2022 is zij vicevoorzitter van de VO-raad.

Een mogelijk vertrek bij de VO-raad stelde haar voor een dilemma. Ingrid: “De afgelopen jaren heb ik de functie van vicevoorzitter van de VO-raad met veel plezier vervuld. Vanuit die rol heb ik mij elke dag ingezet voor de behartiging van de belangen van onze leden en voor de doorontwikkeling van onze sector. Dat deed ik steeds in een buitengewoon plezierig samenspel met Henk Hagoort, met het Algemeen Bestuur, met de collega's van ons bureau en binnen onze vereniging.”

Tegelijkertijd heeft ze de keuze voor deze nieuwe stap heel bewust gemaakt. “OMO heb ik leren kennen als een diepgewortelde en een door waarden gedreven vereniging van scholen. Ik kijk er zeer naar uit om vanuit een voortdurend samenspel de grote samenkracht van OMO elke dag opnieuw in te zetten voor alle leerlingen die aan onze zorg zijn toevertrouwd”.
 

De VO-raad dankt Ingrid voor de waardevolle samenwerking en wenst haar een prachtige toekomst toe!

Lees ook het persbericht van OMO, waarin de Raad van Toezicht en Raad van Bestuur aangeven haar met enthousiasme te verwelkomen.