Winnaars Beste Boek voor Jongeren 2024 bekend en aanmelding voor Literatour open

26 september 2024

Van 13 tot en met 22 september was het de Boekenweek van Jongeren 2024. In deze week zijn onder andere de winnaars van het Beste Boek voor Jongeren 2024 bekendgemaakt. Daarnaast opende de inschrijving voor de Literatour, waarbij schrijvers scholen bezoeken om met leerlingen in gesprek te gaan over lezen en hun vak.

Als Beste Boek voor Jongeren 2024 werden verkozen: 'Neem nooit een beste vriend' van Erna Sassen (categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig) en 'De nacht in de Telegraph Club' van Malinda Lo en vertaler Louise Koopman (categorie Vertaald). Deze boeken sluiten volgens de jury van zes jongeren het beste aan bij de belevingswereld van hun leeftijdsgenoten. De prijs van het Beste Boek voor Jongeren is uitgereikt tijdens BoekTok Live, het openingsfestival van de Boekenweek van Jongeren, in de Centrale Bibliotheek Den Haag. 

Literatour

Logo LiteratourDe Boekenweek van Jongeren kent ook een scholentournee: de Literatour. Tijdens deze tour, die plaatsvindt van 10 t/m 14 februari 2025, trekken aansprekende auteurs langs in totaal 100 scholen en gaan ze hier in gesprek met leerlingen over hun vak en over hoe leuk en belangrijk lezen is. Scholen kunnen zich t/m 31 oktober aanstaande aanmelden om deel te nemen aan deze tour.